Известие

Collapse
No announcement yet.

Препоръчайте озвучение

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Препоръчайте озвучение

Приятели, някой ще препоръча ли добри говорители за алфичката (147)? Търся хубав, плътен звук. Не ми трябва да ме чуват в съседния квартал и да тракат ламарините от мощ.

Може втора ръка нещо или пък нови. От опит знам, че и нов говорител за 100лв може да го няма никакъв като звук, затова се обръщам към вас за препоръки за нещо, което ползвате или сте пробвали.

Ценови диапазон - около 200лв за 4-те говорителя или пък нещо по-готино само двете за отпред или отзад.

Здравей колега, в ценовия диапазон който си посочил (200лв. за 4-те) може да вземеш Hertz или DLS.
    За предна линия взимаш една двукомпонентна система
    DLS
    http://aval-bg.com/3373/DLS+MK6.2
    или
    Hertz
    http://aval-bg.com/3/Hertz+DSK+165.3

А за задна линия коаксиални говорители
    DLS
    http://aval-bg.com/8/DLS+M226
    или
    Hertz
    http://aval-bg.com/7/Hertz+DCX+165.3

Според мен по-доброто е DLS, но ако 200лв ти е максимума може да комбинираш за отпред DLS а за отзад Hertz. Също e вариант да вземеш всички за предна и задна линия Hertz . Според мен и двете марки са качествени, но ако аз избирам ще взема DLS. Други добри марки са Helix, Morel, Ground Zero, Focal Audison, но при последните цените са по-височки.
    Всичко това би свирило много по добре ако звука от плеъра минава през усилвател и тогава към говорителите, но ако не ти се влагат излишни пари и без усилвател ще свирят доволно.

Поздрави и успех.
    Last edited by NoFeArr; d.m.y г., 21:06.
    147 1,6 105к.с. 2002г.

Comment

Хубава тема е пуснал колега, защото и аз щях да питам нещо подобно съвсем скоро.

Аз имам и въпрос, на 147ци без задни колони и пищялки, предполагам нямат окабеляване сложено заводски, чакащо само за plug and play?

Та лесно ли се добавят колони отзад без да трябва да махнеш половината интериор да си ги прекараш кабеляците.
      Last edited by SnapLackOfTraction; d.m.y г., 21:22.
      '05 Alfa 147 1.9JTD 115hp

Comment

При повечето автомобили има френските гарантирам, че имат, на VW също гарантирам, че има, та е много възможно и при нашите да има, свали кората и виж колега, или ако ти е трудно да я свалиш си свали CD-то и виж отзад на евробуксите дали имаш кабели за 4 колони или за 2.
        147 1,6 105к.с. 2002г.

Comment

Здравейте, много хубава тема! И аз щях да пускам същата, но за 156.

Искам да ви попитам размерите на колоните същите ли са и какви колони бихте ми препоръчали за кората на багажника? Имам фабрични такива.

Също така с усилвателя какво е положението, защото това са си 4 колони на предните врати, 2 на задните и 2 на кората. Едва ли някое Sony с флашка за 100 лв. ще ги захранва добре...

Благодаря предварително!

Comment

Аз съм със въпросните говорители на HERTZ отпред и отзат.Със заводското CD съм да си призная като поосиля над 45-50 (според качеството на записа)отпред на DLS-ките нямам ниски,може би защото както е писал NoFeArr нямам усилвател.Това ще е следващата стъпка,но първо ще искам да ги чуя.Интересно ми е
            156 1,9 sportwagon

Comment

Първоначално публикувано от dido alfa Покажи съобщение
              Аз съм със въпросните говорители на HERTZ отпред и отзат.Със заводското CD съм да си призная като поосиля над 45-50 (според качеството на записа)отпред на DLS-ките нямам ниски,може би защото както е писал NoFeArr нямам усилвател.Това ще е следващата стъпка,но първо ще искам да ги чуя.Интересно ми е
              Преди да купиш усилвател, пробвай с различен плеър как ще се чуват. Препоръчвам Alpine
              Now: 156 2.5 V6 24V
              Ex: 147 Ti, GT V6, 147 1.6, 145QV, 155 TS, Gtv Cup pack, 75 1.6 I.E.

Comment

Препоръчвам плеър Nakamichi CD500, малко стар, но с 24-битов DAC.
                Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
                Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
                Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
                Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Колега maf107ezk0, сигурен ли си че имаш говорители и в задните врати и на кората, попринцип при наличието на едните другите отпадат, всяко нормално CD има 4 изходни канала, захранването на 6 говорителя ще е безсмислено задните в никакъв случай няма да свирят в пълния си капацитет. Ако има 6 канален усилвател, да възможно е да имаш говорители и в задните врати, и на кората.

dido alfa, и аз съм на мнение да пробваш друг плеър преди да сложиш усилвател. Alpine са добър избор, по-високите класове на Pioneer също стават, но аз бих предпочел Alpine
                  Казваш, че си с 4 Hertz-a а после споменаваш DLS-ки отпред ?
                  147 1,6 105к.с. 2002г.

Comment

Колега maf107ezk0, ако искаш наистина да имаш качествен плеър в колата те съветвам да сложиш един Nakamichi CD500, всичко останало е компромис и то сериозен. Погледни параметрите в червено (дано да ти говорят нещо):

Power Amplifier Section

Maximum Power Output 47 W x 4 (4 ohms)
                    Frequency Response (Pre Out) 15 - 30,000 Hz ±1 dB
                    Total Harmonic Distortion 0.1% (4 ohms, 1 kHz, 3W x 4)
                    AUX Input Level / Impedance 1 V / 50 kohms
                    Output Level (Pre Out) 4 V

Receiver Section

FM 87.5 - 108.0 MHz in 50 kHz steps
                    Sensitivity 15 dBf
                    Signal-to-Noise Ratio 60 dB (Mono)
                    Stereo Separation 35 dB (1 kHz)
                    Antenna Input 75 ohms (Unbalanced)

CD-DA

System Compact Disc Digital Audio
                    Error Correction CIRC Principle
                    Sampling Frequency 44.1 kHz
                    D/A Converter Type 24-bit D/A Converter
                    Frequency Response 20 - 20,000 Hz
                    Signal-to-Noise Ratio Better than 100 dB
                    Dynamic Range Better than 90 dB
                    Total Harmonic Distortion 0.005% (1 kHz)!!!!!!!

MP3/WMA Section

Numbers of Folders Up to 256
                    Number of Files Up to 999
                    Number of Files Per Folder Up to 256
                    Number of Folder Layers Up to 8 Layers
                    Bit Rate
                    MPEG1 Audio Layer3 32-320 kbps
                    MPEG2 Audio Layer3 8-160 kbps
                    MPEG2.5 8-160 kbps
                    WMA 64-192 kbps
                    Sampling Frequency:
                    MPEG 1 32/44.1/48kHz
                    MPEG 2 16/22.05/24 kHz
                    MPEG 2.5 8/11.025/12kHz

Почти не се срещат плеъри на пазара с такива параметри, всичките Sony-та, JVC-та, Pioneer-и са ширпотреба за непретенциозни люде. Ако си истински аудиофил - Nakamichi!
                    Last edited by dansguardian; d.m.y г., 20:57.

Comment

Колега този плеър е на доста високи цени дори и 2-ра употреба на тези години, та не мисля, че много хора със 156 или 147 биха си го взели, но ако говорим за този ценови диапазон
                      http://www.avitel-bg.com/alpine-cde-183bt
                      http://www.avitel-bg.com/alpine-cda-137bti
                      това са доста достойни представители на новите плеъри. Не съм чувал никога този плеър който предлагаш ти, предполагам, че наистина ще е добър звука, но е само CD и радио, според мен един нов плеър би бил доста по-полезен, а и с гаранция а този ще е 2-ра ръка защото нов едва ли се предлага.
                      147 1,6 105к.с. 2002г.

Comment

Прав си колега NoFeArr грешката е вярна говорителчетата от пред са ми DSK 165.Съгласен съм със всички ,Но лично аз ще си търся друго решение веднъж м
                        и тарашиха колата Pioneer-а ми небеше за повече от 300 лв. но си карах и предната алфа с него и за мен си имаше стойност.
                        156 1,9 sportwagon

Comment

Първоначално публикувано от NoFeArr Покажи съобщение
                          Колега този плеър е на доста високи цени дори и 2-ра употреба на тези години, та не мисля, че много хора със 156 или 147 биха си го взели, но ако говорим за този ценови диапазон
                          http://www.avitel-bg.com/alpine-cde-183bt
                          http://www.avitel-bg.com/alpine-cda-137bti
                          това са доста достойни представители на новите плеъри. Не съм чувал никога този плеър който предлагаш ти, предполагам, че наистина ще е добър звука, но е само CD и радио, според мен един нов плеър би бил доста по-полезен, а и с гаранция а този ще е 2-ра ръка защото нов едва ли се предлага.
                          Колега, не си чувал тази марка, защото в БГ официално не се продава. А цените са високи, защото техниката се произвежда в Япония. Истинските аудиофили знаят тази марка какво качество на звука предлага.

Comment

Sony CDX-GT828U
                            Трилентови говорители Sony XS-GT1738F във вратите
                            Пищялки Sony XS-H99
                            Отзад мощен, басов 6 inc говорител напъхан в оригинална кутия, захранван от непретенциозен усилвател.
                            Last edited by Alexanderbb; d.m.y г., 11:41.
                            Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                            Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                            Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

@Фики - Nakamichi-то е номер 1, ясно е на повечето зарибени, но какъв е смисъла кола за 3 бона да има плеър за 1000лв и да захранва някви 4 говорителя за 100лв.
                              Alpine е най-доброто между цена/качество.
                              1. Alpine
                              2. Pioneer
                              3. Kenwood
                              4/5 Sony/Blaupunkt/JVC и т.н.

Това ми е класацията за афтър-маркет плеърите.

Има накамичета, бекери, еклипсчета, ама ако беше някакъв мега маниака да си купува плеъри за над хилядарка едва ли щеше и да пита тук какво да си вземе колегата... нека бъдем реалисти

п.с. sony могат само телевизори да правят... кар аудиото им е боклук за мен (като качество на звук) иначе издържат доста.
                              Now: 156 2.5 V6 24V
                              Ex: 147 Ti, GT V6, 147 1.6, 145QV, 155 TS, Gtv Cup pack, 75 1.6 I.E.

Comment

Working...
                              X